Historische speurtocht

Alles te weten komen over het historische oude centrum? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! De historische speurtocht neemt je mee op een ontdekkingstocht door de oude stad en leidt je door de unieke, historische stadskern met bijzondere plekken, mensen en verhalen.

Ontdek historisch Amsterdam

De wandelroute loopt langs de Nieuwmarkt, het beroemde Chinatown, de Zeedijk, het Damrak en het Begijnhof en loopt vervolgens langs de Amstel en de Zuiderkerk weer terug naar de Nieuwmarkt. De vragen zijn gericht op zoveel mogelijk kennis op doen van de Amsterdamse geschiedenis; opzoekvragen afgewisseld met weetjesvragen en speurvragen. De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. Je kunt daarom zelf beslissen waar je op de route wilt beginnen. De historische speurtocht is perfect om middelbare scholieren of studenten te laten kennismaken met de geschiedenis van Amsterdam. Meer informatie over speurtochten voor scholen vind je hier. De speurtocht is ook in het Engels te verkrijgen.

De speurtocht bestaat uit een beschermmap, stoppunten met tekst en kleurenfoto's en een antwoordformulier. Op de geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten. Ook ontvangen jullie een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat jullie deze achteraf zelf kunnen nakijken. Met het kant en klare pakket kunnen jullie op pad wanneer jullie willen en het materiaal mogen jullie na afloop houden.

Bestel de speurtocht

Een speurtochtpakket kost € 25,00. Je steunt hiermee ook ons buurtproject en de promotie van lokale ondernemers. Wij versturen de speurtocht(en) per post tegen een vergoeding van de verzendkosten (€ 4,55 voor 1 of 2 pakketten, € 6,50 voor 3 of meer pakketten). Uiteraard ben je ook van harte welkom om het pakket op ons kantoor op te halen.
Bestel nu button

 

Reacties op de Historische speurtocht

"We hebben met mijn familie een prachtige middag gehad met jullie speurtocht. Ik heb zelf jaren in Amsterdam gewoond, maar kwam op plekjes waar ik nog nooit geweest was." "We vonden het heel leuk, iedereen had een taak, we hebben dingen bezichtigd zoals de tempel en de Chinese supermarkt. De speurtocht was top." "We hadden alles in goede orde ontvangen en de mensen hebben een leuke dag gehad. De wandeling vonden we erg leuk en interessant. En de mensen uit Amsterdam kregen zelf ook nieuwe feitjes die ze nog niet wisten!"

Details

  • 1 t/m 5 personen per speurtochtpakket

  • Duur: 3 uur

  • Prijs: € 25,00 per speurtocht

Reserveren of meer info?

Nieuwsbrief

Maandelijks leuke nieuwtjes!