Kleurrijke speurtocht

Dat Amsterdam kleurrijk is zal niemand durven ontkennen; wanneer je denkt aan het oude centrum van Amsterdam zie je waarschijnlijk de unieke grachten, de drukke winkelstraten en de rode gloed van de Wallen voor je. De kleurrijke speurtocht neemt jullie mee op een ontdekkingstocht door dit gezellige deel van Amsterdam, want wat weet je over de Zeedijk? Het beroemde Chinatown, of de spraakmakende Wallen? Na deze speurtocht ben je een echte Amsterdamkenner geworden!

Ontdek kleurrijk Amsterdam

De wandelroute loopt langs de Nieuwmarkt, Chinatown en over de Wallen. Tijdens de speurtocht worden onderwerpen als de veelzijdigheid van Amsterdam, de geschiedenis van de Amsterdamse binnenstad, criminaliteit, prostitutie en drugshandel behandeld. De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. Je kunt daarom zelf beslissen waar je op de route wilt beginnen.

De speurtocht is een informele tocht door het hart van Amsterdam en wordt vaak geboekt voor gezelligheidsbezoeken aan Amsterdam zoals vriend(inn)enuitjes, informele personeelsuitjes of vrijgezellenuitjes. Wij achten deze speurtocht geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar, dus de tocht is ook geschikt als uitje voor middelbare scholieren of studenten. Meer informatie over speurtochten voor scholen vind je hier. De speurtocht is ook in het Engels te verkrijgen.

De speurtocht bestaat uit een beschermmap, stoppunten met tekst en kleurenfoto's en een antwoordformulier. Op de geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten. Ook ontvangen jullie een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat jullie deze achteraf zelf kunnen nakijken. Met het kant en klare pakket kunnen jullie op pad wanneer jullie willen en het materiaal mogen jullie na afloop houden.

Bestel de speurtocht

Een speurtochtpakket kost € 25,00. Je steunt hiermee ook ons buurtproject en de promotie van lokale ondernemers. Wij versturen de speurtocht(en) per post tegen een vergoeding van de verzendkosten (€ 4,55 voor 1 of 2 pakketten, € 6,50 voor 3 of meer pakketten). Uiteraard ben je ook van harte welkom om het pakket op ons kantoor op te halen.
Bestel nu button

Meer info

Reacties

  • "Ik zal zeker de speurtocht aan anderen aanbevelen, we hebben veel straatjes en winkels en andere bezienswaardigheden gezien die we anders nooit zouden opzoeken echt heel super!"
  • "Het was erg leuk. We zijn er ruim twee uur mee bezig geweest en hebben veel lol gehad en ook nog iets geleerd over onze hoofdstad!"
  • "Mijn vriend en ik hebben het erg leuk gehad. Leuke teksten en best lastige vragen, zelfs als Amsterdammer. Perfecte middag!"

Nieuwsbrief

Maandelijks leuke nieuwtjes!