Kinderspeurtocht Jordaan en grachten

Een kinderspeurtocht door de Noordelijke Jordaan en grachtengordel, vol met standbeelden, hofjes, bijzondere gebouwen en heel veel leuke weetjes voor kleine speurneuzen. Leuk voor kinderen én ouders. Geschikt voor kinderen van circa 6 t/m 12 jaar en tevens ook zeer geschikt als (onderdeel van) een schoolreis naar Amsterdam. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Speuren in de Jordaan

De wandelroute loopt langs de Noordermarkt, een deel over de grachtengordel, langs de Westermarkt, en weer de Jordaan in via de Tuinstraat, Westerstraat en Lindengracht zo weer naar de Noordermarkt. De vragen zijn leerzaam en geschikt voor kinderen. Op de verschillende stoppunten is een stukje tekst, waarna de kinderen op zoek moeten naar het antwoord op de vraag... de ene keer is dit iets wat ze wellicht al weten, de andere keer kunnen ze het speuren of tellen. De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. Je kunt daarom zelf beslissen waar je op de route wilt beginnen. Een leuke activiteit als teamuitje van een vereniging, verjaardagsfeestje of familieuitje. De speurtocht is ook in het Engels te verkrijgen.

Speurtochtpakket

De speurtocht bestaat uit een beschermmap, 14 stoppunten met tekst en kleurenfoto's en een antwoordformulier. Op de geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten. Ook ontvangen jullie een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat jullie deze achteraf zelf kunnen nakijken. Je kunt met het pakket op pad wanneer het jou uitkomt en het materiaal mag je na afloop houden.

Een speurtochtpakket kost € 25,00. Je steunt hiermee ook ons buurtproject en de promotie van lokale ondernemers. Wij versturen de speurtocht(en) per post tegen een vergoeding van de verzendkosten (€ 4,55 voor 1 of 2 pakketten, € 6,50 voor 3 of meer pakketten). Uiteraard ben je ook van harte welkom om het pakket op ons kantoor op te halen.
Bestel nu button

Reacties op de kinderspeurtocht Jordaan en grachten

Alyt van Reistips met kids heeft onze Jordaan en grachtenspeurtocht voor kinderen gewandeld en daar een super leuk verslag over geschreven! Kijk hier voor haar bevindingen.

Details

  • 1 t/m 5 personen per speurtochtpakket

  • Duur: 2 uur
  • Prijs: € 25,00 per speurtocht

Reserveren of meer info?

Nieuwsbrief

Maandelijks leuke nieuwtjes!