Jordaanspeurtocht

Kennismaken met de Jordaan, maar lekker op eigen houtje en eigen tempo deze buurt verkennen? Dan is onze Jordaan speurtocht ideaal voor jou! Maak kennis met de mooie Noorderkerk, de bijzonder stille hofjes, de karakteristieke grachten en natuurlijk... De parel van de Jordaan! Met deze speurtocht wandel je de gehele Jordaan door en wanneer je je na afloop in een van de gezellige caffeetjes hebt neergevlijd zul je je met recht een Jordaankenner kunnen noemen.

Ontdek de Jordaan

De wandelroute loopt dwars door de Jordaan, begrensd door de Brouwersgracht aan de noordzijde, de Elandsgracht (zuid), de Lijnbaansgracht aan de westkant en Prinsengracht (oost) en behandelt diverse thema's zoals de geschiedenis, de opstanden, de volkszangers en de bewoners van de Jordaan. De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. Je kunt daarom zelf beslissen waar je op de route wilt beginnen. De Jordaanspeurtocht is zeer geschikt voor middelbare scholieren of studenten om ze te laten kennismaken met deze bijzondere buurt. Meer informatie over speurtochten voor scholen vind je hier. De speurtocht is ook in het Engels te verkrijgen.

De speurtocht bestaat uit een beschermmap, stoppunten met tekst en kleurenfoto's en een antwoordformulier. Op de geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten. Ook ontvangen jullie een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat jullie deze achteraf zelf kunnen nakijken. Met het kant en klare pakket kunnen jullie op pad wanneer jullie willen en het materiaal mogen jullie na afloop houden.

Bestel de speurtocht

Een speurtochtpakket kost € 25,00. Je steunt hiermee ook ons buurtproject en de promotie van lokale ondernemers. Wij versturen de speurtocht(en) per post tegen een vergoeding van de verzendkosten (€ 4,55 voor 1 of 2 pakketten, € 6,50 voor 3 of meer pakketten). Uiteraard ben je ook van harte welkom om het pakket op ons kantoor op te halen.
Bestel nu button

Reacties op de Jordaanspeurtocht

"Wij hebben vandaag in het kader van een vrijgezellenfeestje met een groep van 12 de speurtocht door de Jordaan gedaan en het was erg geslaagd. De meesten van ons komen uit Amsterdam en directe omgeving maar toch hebben we een ontzettend leerzame middag gehad. Leuke opzet van de speurtocht en je komt in straatjes waar je nooit of nauwelijks komt. Erg leuk!"

Details

  • 1 t/m 5 personen per speurtochtpakket

  • Duur: 3 uur

  • Prijs: € 25,00 per speurtocht

Reserveren of meer info?

Nieuwsbrief

Maandelijks leuke nieuwtjes!